Zašto Moskva podstiče tenzije


Kada je https://www.folkd.com/user/harryjuriya Rusija željela da SAD sjednu i obrate pažnju prošlog aprila, poslala je tenkove prema ukrajinskoj granici. Demonstracija sile je uspjela: predsjednik Joe Biden nazvao je Rusa Vladimira Putina i u junu su se dvojica muškaraca sastala u Ženevi. Ali šta god da su se dogovorili o Ukrajini na svom samitu, http://www.authorstream.com/harryjuriya/ nešto je od tada pošlo po zlu. Posljednjih sedmica, ruski tenkovi su se ponovo kretali na zapad prema Ukrajini, što je izazvalo nova, još oštrija upozorenja iz američkih obavještajnih krugova da bi prekogranična ofanziva mogla biti na planu. https://www.businesslistings.net.au/_Magnum_XT_Male_EnhancementSupplement/Sarajevo/Potent_Max/679563.aspx


Moskva insistira da je to https://goldssmithss.freeforums.net/thread/92/potent-max-cijena "antiruska" histerija, a većina analitičara se slaže da nema razloga da Rusija otvoreno ulazi - i masovno eskalira - u sukob u Ukrajini, gdje podržava separatističke snage, ali uvijek negira direktnu ulogu. 'Crvena krpa biku' Umjesto toga, oni vide kako Kremlj šalje poruku da je spreman da brani svoje "crvene linije" na Ukrajini: prije svega, http://tupalo.com/en/users/3268589 da ne smije ući u NATO.


"Mislim da je za Putina http://www.techbizvideos.com/profile.php?u=harryjuriya to zaista važno. On misli da je Zapad počeo da daje nadu ukrajinskoj eliti da će se pridružiti NATO-u", rekla je za BBC politički analitičar Tatjana Stanovaya iz R.Politik. Obuka, oružje i tako dalje su kao crvena krpa za bika za Putina i on misli https://www.classifiedads.com/office_services/259br8hkw39bd da ako ne reaguje danas, onda će sutra biti NATO baze u Ukrajini. On to mora stati na kraj." Želja Ukrajine da se pridruži bezbjednosnom bloku nije ništa novo, kao ni insistiranje Rusije da stavi veto na tu ambiciju u onome što vidi kao svoje https://www.deviantart.com/harryjuriyaa/art/Potent-Max-Cijena-899084914?ga_submit_new=10%3A1637996959 "zadnje dvorište".


Ali Moskvu je nedavno https://www.expatriates.com/cls/49291375.html uznemirila ukrajinska vojska koja koristi turske bespilotne letelice protiv snaga koje podržava Rusija u istočnoj Ukrajini; let u blizini Krima dvaju nuklearnih bombardera bio je dodatni iritant. Postoji i zabrinutost da bi takozvani sporazumi iz Minska, okvir za https://www.magcloud.com/user/harryjuriya okončanje ukrajinskog sedmogodišnjeg sukoba koji je previše sporan da bi se stvarno implementirao, mogli biti odbačeni zbog nečeg što je povoljnije za Kijev. Signal Putin želi da pošalje' U aprilu je Rusija otkrila da je demonstrativno https://sketchfab.com/harryjuriya vojno raspoređivanje dobro funkcionisalo, tako da ponavlja trik.


„Naša nedavna upozorenja http://forum.zidoo.tv/index.php?members/harry-juriya.93727/ su se zaista čula i efekat je primetan: tenzije su porasle“, rekao je predsednik Putin ruskim diplomatama prošle nedelje. On je tvrdio da je napetost potrebna da se održi kako bi se Zapad primorao da računa sa Rusijom, https://in.pinterest.com/pin/890235051312986318/ a ne da je ignoriše. Ako su vojni pokreti [blizu Ukrajine] eksplicitni, onda se ne radi o direktnoj vojnoj akciji – radi se o signalu koji Putin želi da pošalje“, rekao je Andrej Kortunov, https://jartexnetwork.com/members/harryjuriya.230883/#about šef istraživačkog centra RIAC u Moskvi, za BBC.


Signal Ukrajini je da ne https://applecraft.org/community/members/harry-juriya.42914/ pokušava ništa brzopleto, smatra on, poput vraćanja kontrole nad Donbasom. Za Zapad, gospodin Kortunov kaže da je poruka Rusije da zaustavi svoju "infiltraciju" u Ukrajinu infrastrukturom NATO-a, uključujući nove vrste oružja. "To je definitivno pitanje koje zabrinjava Moskvu", tvrdi on. Ove sedmice, ruska spoljna obavještajna agencija, https://xtremepape.rs/members/harryjuriya.320493/#about SVR, prizvala je rat u Gruziji 2008. godine u izjavi o Ukrajini.


Podsjeća se na "visoku cijenu" https://forums.prsguitars.com/members/harry-juriya.40689/ koju je platio tadašnji gruzijski predsjednik Mihail Sakašvili, koji je izazvao sveopšti sukob s Rusijom pokušajem da povrati kontrolu nad separatističkom regijom Južna Osetija, koju podržava Moskva. "Gruzinski scenario je https://mc-drugs.com/members/harryjuriya.25349/#about na stolu i mogao bi se koristiti u Ukrajini", tvrdi Tatiana Stanovaya. "To ne znači da Rusija to priprema; da nema povratka. Mislim da je to za sada samo opcija, a ne odluka", kaže ona. Ne vršimo invaziju' Sama Ukrajina je isprva odbacila američke https://www.scoop.it/topic/potent-max-by-harry-juriya govore o neobičnom gomilanju trupa, iako se od tada pridružila zboru zabrinutosti.


Prema riječima njenog https://letterboxd.com/harryjuriya/ šefa vojne obavještajne službe Kirila Budanova, oko 90.000 ruskih vojnika sada je raspoređeno u blizini Ukrajine - manje nego tokom sličnih tenzija prošlog proljeća. On vjeruje da bi početkom sljedeće godine mogli pokrenuti napad iz nekoliko pravaca. U petak je ukrajinski predsjednik jasno stavio do znanja da njegova zemlja nema planove za upad u Donbas. Drugi su skeptični. https://about.me/Potent_Max Rusija bi definitivno htela da pošalje signal da će se, ako bude primorana da se bori, boriti“, smatra Kortunov. "Ali ne vidim šta se može postići direktnom vojnom ofanzivom na Ukrajinu." "Kako god da ide, kolateralna šteta će biti mnogo značajnija od bilo kakvog mogućeg dobitka." https://www.ques10.com/u/367612/harryjur763/?


Dakle, moguće je da https://www.dotafire.com/profile/harryjuriya-105040?profilepage Putin štiti svoje opklade. Sumnjam da je ovo planiranje u vanrednim situacijama", bio je zaključak stručnjaka za sigurnost Marka Galeottija u svom podcastu U sjeni Moskve. On sugeriše da Kremlj "stvara razne mogućnosti", a https://www.degreeinfo.com/index.php?members/harry-juriya.98566/ da nije doneta nikakva čvrsta odluka. Ali i on sumnja da Moskva želi otvoreni sukob, koji donosi nove sankcije i potpuni prekid odnosa sa Zapadom. Okrutni rat u Ukrajini mogao bi slomiti jedinstvo i legitimitet ruskog režima", upozorava Mark Galeotti. "Dobra vijest je da sumnjam da režim... to razumije." Sve u svemu, on vjeruje da će Kremlj https://ello.co/harryjuriya/post/jacafkuzhn7cjs4lq8ubpq pronaći razloge da ne eskalira situaciju.

Tenkovi za razgovore

Postoje i znaci da, https://jozoo.co.uk/cv/102225 opet, ono što Moskva zaista želi da postigne sa svojim tenkovima jesu više razgovora sa SAD: još jedan samit dvojice predsednika. To je rizičan način vođenja diplomatije, ali za Putina su ulozi veliki. Na sastanku Putina i Bajdena, ni jedan ni drugi neće dati jasne obaveze, ali može postojati neko prećutno https://quomon.com/Question/Preview/3829024 razumevanje o tome koliko daleko su SAD spremne ići u povećanju svoje vojne podrške Ukrajini“, tvrdi Kortunov. "To nije nemoguće." Ruski izvori kažu da bi se takvi razgovori mogli dogoditi u narednim sedmicama, možda u početku na https://player.me/harryjuriya/about daljinu. Bijela kuća to još nije potvrdila.


"Dok Putin ima tračak https://myapnea.org/members/harryjuriya/posts nade da može postići dogovor sa Bajdenom, on neće preduzeti nikakve ishitrene korake. Ali ako misli da je sve osuđeno na propast, mogao bi da uradi najgore stvari koje možemo zamisliti", upozorava Tatjana Stanovaja. Sve dok ruska liderka ima tu nadu, ona vjeruje da https://unloze.com/members/harryjuriya.7057/#about "stvari neće biti tako strašne" Kada je Rusija željela da SAD sjednu i obrate pažnju prošlog aprila, poslala je tenkove prema ukrajinskoj granici. Demonstracija sile je uspjela: predsjednik Joe Biden nazvao je Rusa Vladimira Putina i u junu su se dvojica muškaraca sastala u Ženevi. Ali šta god da su se dogovorili o Ukrajini na svom samitu, https://dribbble.com/shots/16947049-Potent-Max-Cijena?added_first_shot=true nešto je od tada pošlo po zlu.


Posljednjih sedmica, ruski https://pubhtml5.com/nmdt/rqkh/ tenkovi su se ponovo kretali na zapad prema Ukrajini, što je izazvalo nova, još oštrija upozorenja iz američkih obavještajnih krugova da bi prekogranična ofanziva mogla biti na planu. Moskva insistira da je to "antiruska" histerija, a većina analitičara se slaže da https://www.weddingwire.com/website/harry-juriya-and-harryjuriya nema razloga da Rusija otvoreno ulazi - i masovno eskalira - u sukob u Ukrajini, gdje podržava separatističke snage, ali uvijek negira direktnu ulogu. 'Crvena krpa biku' Umjesto toga, oni vide kako Kremlj šalje poruku da je spreman da brani https://medium.com/@harryjuriya/potent-max-cijena-bosnia-67072e0dbee4 svoje "crvene linije" na Ukrajini: prije svega, da ne smije ući u NATO.


"Mislim da je za Putina to https://www.otosaigon.com/members/harryjuriya.362712/#about zaista važno. On misli da je Zapad počeo da daje nadu ukrajinskoj eliti da će se pridružiti NATO-u", rekla je za BBC politički analitičar Tatjana Stanovaya iz R.Politik. Obuka, oružje i tako dalje su kao crvena krpa za bika za Putina i on https://neuroskillzclub.com/members/harryjuriya.30772/#about misli da ako ne reaguje danas, onda će sutra biti NATO baze u Ukrajini. On to mora stati na kraj." Želja Ukrajine da se pridruži bezbjednosnom bloku nije ništa novo, kao ni insistiranje Rusije da stavi veto na tu ambiciju u onome što vidi kao https://www.webmastersun.com/members/harryjuriya.56330/#about svoje "zadnje dvorište".


Ali Moskvu je nedavno https://site-6226184-4559-4961.mystrikingly.com/blog/potent-max-cijena uznemirila ukrajinska vojska koja koristi turske bespilotne letelice protiv snaga koje podržava Rusija u istočnoj Ukrajini; allow u blizini Krima dvaju nuklearnih bombardera bio je dodatni iritant. Postoji i zabrinutost da bi takozvani https://www.adpost4u.com/services/other-services/178174/potent-max-cijena sporazumi iz Minska, okvir za okončanje ukrajinskog sedmogodišnjeg sukoba koji je previše sporan da bi se stvarno implementirao, mogli biti odbačeni zbog nečeg što je povoljnije za Kijev. 'Signal Putin želi da pošalje' U aprilu je https://www.designspiration.com/harryjuriya/saves/ Rusija otkrila da je demonstrativno vojno raspoređivanje dobro funkcionisalo, tako da ponavlja trik.


Naša nedavna https://harryjuriya.gumroad.com/p/potent-max-cijena upozorenja su se zaista čula i efekat je primetan: tenzije su porasle“, rekao je predsednik Putin ruskim diplomatama prošle nedelje. On je tvrdio da je napetost potrebna da se održi kako bi se Zapad primorao da računa sa Rusijom, a ne da je ignoriše. Ako su vojni pokreti https://forum.tracerplus.com/members/harryjuriya.7831/#about [blizu Ukrajine] eksplicitni, onda se ne radi o direktnoj vojnoj akciji – radi se o signalu koji Putin želi da pošalje“, rekao je Andrej Kortunov, šef istraživačkog centra RIAC u Moskvi, za BBC. Signal Ukrajini je da ne https://myworldgo.com/profile/harryjuriya pokušava ništa brzopleto, smatra on, poput vraćanja kontrole nad Donbasom. Za Zapad, gospodin Kortunov kaže da je poruka Rusije da zaustavi svoju "infiltraciju" u Ukrajinu infrastrukturom NATO-a, uključujući nove vrste oružja. "To je definitivno pitanje http://www.quickregister.info/classifieds/business-opportunities_2/health/potent-max-cijena_i309778 koje zabrinjava Moskvu", tvrdi on.


Ove sedmice, ruska https://slashdot.org/submission/15045001/potent-max-cijena spoljna obavještajna agencija, SVR, prizvala je rat u Gruziji 2008. Godine u izjavi o Ukrajini. Podsjeća se na "visoku cijenu" koju je platio tadašnji gruzijski predsjednik Mihail Sakašvili, koji je izazvao sveopšti sukob s Rusijom pokušajem da povrati kontrolu https://harryjuriya.dreamwidth.org/333.html nad separatističkom regijom Južna Osetija, koju podržava Moskva. "Gruzinski scenario je na stolu i mogao bi se koristiti u Ukrajini", tvrdi Tatiana Stanovaya. http://harryjuriya.jigsy.com/ "To ne znači da Rusija to priprema; da nema povratka. Mislim da je to za sada samo opcija, a ne odluka", kaže ona. 'Ne vršimo invaziju' Sama Ukrajina je isprva odbacila američke govore o neobičnom gomilanju trupa, iako se od tada pridružila zboru zabrinutosti. https://www.linkedin.com/pulse/potent-max-harry-juriya/


Prema riječima njenog https://comicvine.gamespot.com/profile/harryjuriya/about-me/ šefa vojne obavještajne službe Kirila Budanova, oko ninety.000 ruskih vojnika sada je raspoređeno u blizini Ukrajine - manje nego tokom sličnih tenzija prošlog proljeća. On vjeruje da bi početkom sljedeće godine mogli pokrenuti napad https://imgops.com/flekosteelbalzam.com/bs/potent-max-cijena/ iz nekoliko pravaca. U petak je ukrajinski predsjednik jasno stavio do znanja da njegova zemlja nema planove za upad u Donbas. Drugi su skeptični. „Rusija bi definitivno htela da pošalje sign da će se, ako bude primorana da se bori, boriti“, https://www.tetongravity.com/community/profile/m28036/ smatra Kortunov. "Ali ne vidim šta se može postići direktnom vojnom ofanzivom na Ukrajinu."


"Kako god da ide, https://disqus.com/by/harryjuriya/about/ kolateralna šteta će biti mnogo značajnija od bilo kakvog mogućeg dobitka." Dakle, moguće je da Putin štiti svoje opklade. "Sumnjam da je ovo planiranje u vanrednim situacijama", http://harryjuriya.canariblogs.com/potent-max-cijena-21439517 bio je zaključak stručnjaka za sigurnost Marka Galeottija u svom podcastu U sjeni Moskve.


On sugeriše da https://visual.ly/community/Infographics/business/potent-max-cijena Kremlj "stvara razne mogućnosti", a da nije doneta nikakva čvrsta odluka. Ali i on sumnja da Moskva želi otvoreni sukob, koji donosi nove sankcije i potpuni prekid odnosa sa Zapadom. "Okrutni rat u Ukrajini mogao bi slomiti jedinstvo i legitimitet ruskog režima", upozorava Mark Galeotti. "Dobra vijest je da sumnjam da režim... To razumije." Sve u svemu, https://harryjuriyaa.blogspot.com/2021/11/potent-max-cijena.html on vjeruje da će Kremlj pronaći razloge da ne eskalira situaciju.


Tenkovi za razgovore https://ebusinesspages.com/harryjuriya.user Postoje i znaci da, opet, ono što Moskva zaista želi da postigne sa svojim tenkovima jesu više razgovora sa SAD: još jedan samit dvojice predsednika. To je rizičan način vođenja diplomatije, ali za Putina su ulozi veliki. „Na sastanku Putina i Bajdena, https://creativemarket.com/users/harryjuriya ni jedan ni drugi neće dati jasne obaveze, ali može postojati neko prećutno razumevanje o tome koliko daleko su SAD spremne ići u povećanju svoje vojne podrške Ukrajini“, https://forum.maidenfans.com/members/harryjuriya.123575/#about tvrdi Kortunov. "To nije nemoguće."


Ruski izvori kažu da https://my.desktopnexus.com/harryjuriya/ bi se takvi razgovori mogli dogoditi u narednim sedmicama, možda u početku na daljinu. Bijela kuća to još nije potvrdila. "Dok Putin ima tračak nade da može postići dogovor sa Bajdenom, on neće preduzeti nikakve ishitrene korake. Ali ako misli da je sve osuđeno na propast, mogao bi da uradi najgore stvari koje možemo zamisliti", upozorava Tatjana Stanovaja. Sve dok ruska https://paper.li/WRvBdmaFtibZ9aIKFWiVC liderka ima tu nadu, ona vjeruje da "stvari neće biti tako strašne".

For more:

https://gretathunbergsvetlani.blogspot.com/2021/11/zelenski-navodi-plan-drzavnog-udara.html

https://turistickekompanijenadajusejacanju.blogspot.com/2021/11/kurdkinja-je-prva-identifikovana-zrtva.html

https://politikezarazvoj.blogspot.com/2021/11/desetine-pozitivnih-testova-na-letovima.html

https://kineskainvazija.blogspot.com/2021/11/svicarski-glasaju-o-ukidanju.html


Comments

Popular posts from this blog

Francuska želi 'ozbiljne' razgovore sa UK

Zavjera i neistine pokreću evropske proteste protiv Covida

Zašto irački Kurdi rizikuju svoje živote da bi došli do Zapada